Klatrekompaniet
Meny Om Klatrekompaniet Referanser Forespørsel


Klatrekompaniet
Om Klatrekompaniet
  Instruktører  
Samarbeidspartnere
Generelle vilkår
Lenker

Gavekort?

Bilder fra kurs, føringer og arrangementer >>

Se TV2 reportasje fra klatrekurs >>

Instruktører i Klatrekompaniet

Krav til kompetanse blandt instruktørene

Klatrekompaniet er en av de aktørene i Norge som stiller strengest krav til sertifisering, erfaring , lokalkjennskap og pedagogisk innsikt. Alle våre instruktører/guider er utdannet fra NF (Norges Fjellsportforbund), NKF (Norges klatreforbund) eller Nortind innenfor de områdene de jobber innenfor (klatring, bre, skred, ski mm).

På de mest kompetansekrevende kursene og føringene benytter vi kun Fjellkursledere (Fjellkursleder er den høyeste sertifisering innen utdanning i norske høyfjell.) eller NORTIND godkjente med tilleggsgodkjenning som Fjellkursleder. Dette sikrer at du som deltager på kurs og føring hos oss har tilgang på oppdatert kunnskap og instruktører som til enhver tid er faglig oppdatert.

Pedagogisk profil og HMS

Utvikling og bruk av standariserte metoder er et ledd i vårt kvalitetssikringsarbeide/HMS. Under alle våre kurs får deltagerne med seg metodesett som beskriver metodene som er brukt under kurset. Alle som deltar på våre kurs er "deltagere". Deltagerne blir involvert og får være delaktig i beslutninger og vurderinger under instruktørens kyndige veiledning. Dette er elementer som liggger sentralt i vår didaktikk og pedagogiske profil, og bidrar til at deltagere får økt læring og grunnlag for å bli selvstendig i fjellet.

Vår målsetning er at du ved å velge Klatrekompaniet vil bli best ivaretatt og få de beste kursene/turene/opplevelsene. Tilbakemeldinger fra deltagere og kunder bekrefter at vi lykkes med denne målsetningen. .

Lars Helgaker


Lars på klatreekspedisjon på Grønland.

Lars er utdannet Fjellkursleder. Fjellkursleder er den høyeste sertifisering innen utdanning i norske høyfjell. Han er utdannet på det høyeste nivået som klatreinstruktør og breinstruktør, i tillegg til å være instruktør innen skred, ski/offpiste og overlevelse sommer og vinter. Han har lang erfaring med tilkomstteknikk/arbeid i høyden og bruk av klatreutstyr og metoder for å løse vanskelige arbeid i høyden. Lars er tidligere konkurransekjører i alpint og har etter endt alpinkarriere deltatt i flere fjelltelemark konkurranser. Lars holder de mest kompetansekrevende turene og kursene for Klatrekompaniet som Jotunheimen Haute Route, toppturkurs, skredkurs, brekurs for klatrere, brekurs for skikjørere/offpistkurs mm.

Han er erfaren fjellklatrer med bred bakgrunn innen både skarpklatring og storveggklatring, samt lang erfaring innen alpine fjellturer både sommer og vinterstid. Han har deltatt og ledet flere klatreekspedisjoner og andre typer ekspedisjoner (Klikk på denne linken for å lese om noen av de ekspedisjonene han har deltatt på:
Ekspedisjoner)

Lars leder DNT Fjellsport sin kurs og instruktørkomite som blant annet jobber med å sette opp turer og kurs, valg av rett type instruktør til de ulike føringene/kursene, HMS og sikkerhet innenfor fjellsport, utvikling av metodesett for bre og klatring. Han holder også noen av de mest kompetansekrevende kurs og føringer DNT Fjellsport tilbyr.

Lars er utdannet sivilingeniør, og har tatt Master of Management programmet "Teamledelse og lederteam" på Handelshøyskolen BI. Med påbygning innen pedagogikk og solid instruksjon-/undervisningserfaring. I tillegg er han befalsutdannet med spesialisering innen jegertjeneste.

Som fallskjermhopper har han lang erfaring med over 1000 fallskjermhopp, frittfall fotografering og demonstrasjonshopping.

Arne Larsen


Arne klatrer ruta Beauty i Wadi Rum.

Arne Larsen er en erfaren klatreinstruktør, og meget dyktig i sitt fagfelt. Han er en av dem som har holdt flest klatrekurs, og får alltid positive tilbakemeldinger fra deltagerne på våre kurs. Han er en ressursperson innen fjellsport og en aktiv skrivent i bladet Klatring.

Han har tidligere vært ansvarlig for klatreaktiviteten på Villmarkshuset og var hovedinstruktør og ansvarlig for kursvirksomheten. I tillegg har han jobbet flere sessonger med guiding på Storen (Store Skagastølstind). Med Arne som instruktør er du absolutt i de beste hender.

Hans mest spennende prosjekt for tiden er å bevise at postulatet "det var en nordmann før Slingsby på toppen av Storen (Store Skagastølstind)". Dette har medført mange turer til Storen i det senere med blant annet metallsøker for å søke opp gjenstander som kan dateres tidligere enn Slingsby's bestigning dato. En mynt ble funnet sommeren 2013, men den var av nyere dato. En ny leteaksjon vil bli gjennomført neste sommer, vi vil da lete på steder hvor det ikke er lett tidligere. Kanskje vil Arne sitt arbeid før til at norsk fjellsport sin historie må skrives om. Les artikelen skrevet av Arne Larsen i klatremagasinet Klatring: Nordmann først på Storen?)

Jan Erik Grundtjernlien

Jan Erik er en meget erfaren klatrer og klatreinstruktør. Han har jobbet med klatreinstruksjon i over 15 år og er en dyktig og kan faget med formidling av sikkerhet og klatring.


Jan Erik har klatret Trollveggen og vært med på flere klatreekspedisjoner i utlandet.

Martin Fløystad


Martin Fløystad.

Martin er utdannet fjellkursleder og har jobbet med klatrekurs, brekurs og fjellføring i Norge og i utlandet. Han har lang erfaring med utvikling og standardisering av instruktørutdanning og kursopplegg på alle nivåer. Han har også solid bakgrunn med tilkomstteknikk.

Per Lindberg


Per Lindberg.

Per har lang erfaring bak seg som klatreinstruktør og er en meget dyktig klatrer. Tidligere har han jobbet som klubbutvikler for Norges Klatreforbund der han var med på å veilede klatreklubber innen sikkerhet og klatreferdigheter. Per jobber som forsker innen fornybar energi, og tar for tiden doktorgrad. Med denne bakgrunnen har han grunnlaget for å snakke om andre ting enn klatring under kursene:-)

Håvard Kalvøy

Håvard er også en meget erfaren klatrere og klatreinstruktør. I tillegg til denne solide bakgrunnen har han doktorgraden i fysikk. Med denne bakgrunnnen har han god forståelse for å vurdere sikkerheten og mekanikken i sikringskjeden innenfor klatring.

 
     Klatrekompaniet: tlf 47 64 50 00 , Fax: 98 37 98 00, E-post: post@klatrekompaniet.no