Klatrekompaniet
Meny Om Klatrekompaniet Referanser Forespørsel


Klatrekompaniet
  Kundeutalelser  

Kundereferanser

Årlig utdanner vi omlag 100 klatrere, holder mange andre typer kurs (brekurs, skredkurs mm), i tillegg til å gjennomføre mange klatrerelaterte arrangementer og tjenester. Vi mener kundetilfredsheten skyldes at vi har en erfaren og fast stab instruktører med høye sertifiseringer.

Gjennom årenes løp har vi fått en mengde tilbakemeldinger fra våre kunder. Under er tilbakemeldingene strukturert slik at det er lettere for deg å finnne frem:

Uttalelser fra noen av våre bedriftkunder

Klatrearrangementer for bedrifter


TV3 , rappellering ned Postgirobygget for "Kari Traa leikane"
”I forbindelse med innspilling av TV3 sin programsatsing ”Kari Traa leikane” trengte TV3 utfordrende aktiviteter til en jentegjeng med Kari Traa i spissen. Deltagerne hadde prøvd det meste av utfordringer tidligere, og trengte noe der de kunne tøye sine grenser. Takket være Utlevelser/Klatrekompaniet fikk vi til rappell ned Oslo’s høyeste bygning, Postgirobygget.

Etter arrangementet var media og jentene meget fornøyde med opplevelsen og gjennomføringen. TV3 kan virkelig anbefale Utlevelser til de som trenger en solid og seriøs aktør som kan levere spenstige skreddersydde arrangementer”

Line Vee Hanum
Pressesjef, TV3


Se bilder fra rappellering ned Postgirobygget i regi av Klatrekompaniet...


Entra - Rappellering ned Postgirobygget for TV3 og "Kari Traa leikane"
”Klatrekompaniet tok kontakt med oss i august. De hadde oppdrag med å finne og gjennomføre spenstige aktiviteter for Kari Traa og de andre jentene i programkonseptet ”Kari Traa leikane” for TV3. Vi ble kontaktet som eier og forvalter av Postgirobygget, som de ønsket å rappellere ned fra. Etter en nøye vurdering internt hos oss valgte vi denne gangen å si ja til et arrangement som dette.

Vi har strenge krav til sikkerhet i våre bygg, og i hvert fall strenge krav til noen som skal stå for sikkerheten og gjennomføring av rappellering ned fra Postgirobygget. Klatrekompaniet viste god sikkerhetsforståelse:
 • De stilte med instruktører som hadde solid erfaring med denne type arrangement.
 • De har god forståelse for sikring i bygning/erfaring fra tilkomstteknikk.
 • De hadde godkjente klatreinstruktører.
 • De hadde god HMS håndtering internt i bedriften.
 • De har forsikring for denne type arrangementer i orden.
Alt dette gjorde at vi med ansvar for bygget kunne si ja til Klatrekompaniet som arrangør for rappellering ned fra Postgirobygget.

Klatrekompaniet leverte en god jobb med forberedelser i forkant av arrangementet og stod for en solid og sikker gjennomføring.Ikke bare sikkerheten ble godt ivaretatt, de er også veldig gode på mellommenneskelige relasjoner og gjorde en god jobb slik at deltagerne som rappellerte ned fra Postgirobygget fikk en god opplevelse.

Vi kan anbefale Klatrekompaniet til andre som trenger kompetanse til en så krevende jobb som de utførte for oss på Postgirobygget.

Dersom vi skal arrangere tilsvarende aktiviteter i fremtiden kommer vi til å benytte oss av Klatrekompaniet.

Med vennlig hilsen

Pål Gunnar Johansen
Teknisk sjef Team Vaterland
Entra Eiendom


Se bilder fra rappellering ned Postgirobygget i regi av Klatrekompaniet...

Rappellering ned VISMA byget, barcode for Ragde Eiendom AS
Vi har hatt gleden av å engasjere Lars Helgaker fra Klatrekompaniet til rappellering ned Visma-bygget i Barcode. Rappellen ble gjennomført på en svært profesjonell og trygg måte, og bidro til at dette ble en veldig god opplevelse for vår ansatt.

Med vennlig hilsen
Carl Fredrik Pihl
Ragde Eiendom AS


Rappellering ned bygning for NRK ”Lykke”
Takk for hjelp med rappellering i forbindelse med opptak til tv- serien «Oppdrag lykke». Du skapte en trygg ramme for deltagerne både sikkerhetsmessig og personlig.

Mvh, Randi Helland
RANDI HELLAND
Prosjektleder serier helse, forbruk,livsstil, Dokumentar Samfunn
YOTO, 0340 NRK


Rappell innendørs under julebord
"Under vårt Julebord ønsket vi at vår konsernsjef skulle gjøre en helt spesiell entre. Vi ønsket å finne ut om det var mulig å rappellere innendørs i vårt kontorlokale fra 10. etage, og trengte en leverandør som kunne finne ut om dette var gjennomførbart og som kunne stå for sikring og gjennomføring. I tillegg måtte de tilfredstilte våre krav til kvalitet og professionalitet.

Dere tilfredsstilte disse kravene, stilte med solide referanser, relevante forsikringsløsninger og profesjonelle klatreinstruktører med bakgrunn fra bl.a. slike arrangementer.

Dere gav oss den nødvendige tryggheten og soliditeten, og vi hadde ingen betenkeligheter med å legge vår konsernsjef sin sikkerhet i deres hender.

Vi er veldig fornøyd med innsatsen deres og synes det hele gikk strålende! Det jeg også vil gi tilbakemelding på er at din rolige og trygge væremåte skapte stor tillitt, både hos meg og sjefen selv. Konsernsjefen storkoste seg og snakker enda om det.

Vi vet hvem vi skal benytte neste gang og kan gi de beste anbefalinger. "

Kjersti Murer Schjøll, NHST Media Group

Aker Solutions - Klatring/teambuilding for avdeling
"Vi vil takke Klatrekompaniet for en for en fin dag i klatreveggen på Grefsenkollen med en etterfølgende helaften på Grefsenkollen restaurant.

Som et team-building arrangement fant vi dette svært tilfredstillende. Dere var veldig pedagogiske i deres tilnærming til opplæringen, og dette ga oss en følelse av trygghet. Vi kunne alle delta uavhengig av alder og om vi var i god eller mindre god form. Det ga en følelse av mestring å kunne klatre, sikre og rappelere, og det er alltid en veldig hyggelig følelse. Å delta på et slikt arrangement sammen med kollegaer gir et godt samhold og sprer positivitet i gruppen. Etter klatringen gikk vi de få hundre meterene til Grefsenkollen restaurant til fots og avsluttet det hele med helaften med utmerket mat og drikke.

Et godt arrangement levert av Klatrekompaniet med en fin avslutning på Grefsenkollen Restaurant.
Vi er meget godt fornøyd med opplegget dere hadde for oss. En utmerket kombinasjon som vi anbefaler på det sterkeste. Det er den beste teambuildingen jeg har vært med på."
Hanne Westgaard, Aker Solutions

Caverion - Rappellering ned kolsåstoppen
”I forbindelse med traineeprogrammet i Caverion benyttet vi oss av Klatrekompaniet for å gi oss en utenomfaglig utfordring. Vi var en gruppe på 9 personer som ble guidet av instruktør fra Klatrekompaniet, opp til Kolsåstoppen i Asker for å rappellere ned en fjellvegg. De fleste hadde aldri rappellert før, og var veldig spente i forhold rappelleringen som var på ca. 30 meter. Instruktøren var svært imøtekommende, positiv og støttende. Forklarte godt og tydelig hvordan man skulle rappellere, samt betrygget oss om sikkerhet.

Vi er svært fornøyd med servicen vi opplevde fra Klatrekompaniet, og samtlige sitter igjen med en god mestringsfølelse og opplevelse fra Kolsåstoppen. ”
Tuva K. Simensen, HR-spesialist og traineeansvarlig i Caverion

Statoil - Innendørs klatrekurs
”Miljøgruppen til Mariner Prosjektet i Statoil var med Klatrekompaniet på innføring i innendørsklatring. Klatrekompaniet ga en god og trygg innføring i klatring på en pedagogisk måte. Vi er svært fornøyd med kurset og kan trygt anbefale Klatrekompaniet til andre bedriftslag eller sosiale komiteer.”
Administration Consultant
PMC QM ADM
Statoil ASA


Avanse forvaltning - Klatreveiledning og assistanse under filminnspilling
”Under produktlansering av det nye fondet, Avanse Sikring, ønsket vi å visualisere sikkerheten og konseptet i det nye fondet på en spennende måte. Under de innledende møtene fant vi ut at det vi kunne visualisere sikkerheten i det nye fondet under sikker klatring. De var med under planlegning, stod for gjennomføring (klatrekompetanse, sikring og filming i veggen) og leverte en ferdig redigert profileringsvideo som ble vist bl.a. ved lansering av det nye fondet. Vi er svært godt fornøyd med deres professionalitet under hele gjennomføringen. Gode innspill under planlegningen og alle fasene av profileringsvideoen, solide og trygge klatreinstruktører, som resulterte i et godt produkt og en god profileringsvideo.”
Kim Jordsjø, Salgssjef Avanse Forvaltning


Det Norske Veritas (DNV), Seiling og klatring i Oslofjorden
"Veritas sine erfaringer med Klatrekompaniet/Utlevelser og gode referanser fra andre kunder gjorde at vi tok kontakt med Klatrekompaniet når vi skulle ha en sommeravslutning for avdelingen.

Sammen med Klatrekompaniet hadde vi en diskusjon om de forskjellige oppleggene som passet for oss og endte opp med ”Seiling og klatring.

Vi ble hentet på Veritas brygga kl 14 og hadde en fin seiltur for deretter å oppleve morsom klatring i sjøveggen under kyndig veiledning av rutinerte klatreinstruktører. Deretter hadde vi en pause på toppen med fin utsikt over Oslofjorden med interessante historier fra klatreturer. Etter en fin rappell ned igjen avsluttet vi med seiltur tilbake til Veritas brygga. En ultimat opplevelseskombinasjon i hjerte av Oslo.

Dette er noe vi virkelig anbefaler!

Thank you for the wonderful experience we had:-)”

Danagul Bissenbayeva, Flow Technology Det Norske Veritas AS

Tilkomstteknikk


Yara - arbeid i høyden
”Vi har benyttet oss av Klatrekompaniet/Utlevelser i flere runder for arbeid i høyden. De tilfredsstiller våre formelle krav for arbeid i høyden, i tillegg til at de løser jobben profesjonelt og godt. De løser de tekniske utfordringene ved tilkomstarbeide på en god måte og er dyktige på praktisk problem løsning, noe som kreves for å kunne løse jobbene de har utført.

Siste oppdrag utført i høst gikk ut på å fjerne løse betongfragmenter fra ferdigvaresiloene våre. Siloene er 40 m høye og benyttes til lagring av mineralgjødsel. Videre har de fjernet gamle taknedløp og montert nye på disse siloene.

Deres ro og trygghet i utførelsen av arbeidet en vesentlig faktor. Klatrekompaniet er en leverandør vi har benyttet oss av flere ganger, og svært sannsynlig kommer til å bruke i fremtiden til våre tilkomstjobber.

Vi kan trygt anbefale dem til andre som trenger en leverandør av slike tjenester.”
Jon R. Pedersen
Senior bygningsingeniør
Yara Glomfjord


Statens Vegvesen - sikringsassistanse under inspeksjon av broer
”Vi har strenge HMS krav for arbeid i høyden og krever derfor at leverandører av denne type tjenester har formell bakgrunn og sertifisering innen adkomstteknikk og arbeid i høyden. Klatrekompaniet tilfredsstiller dette i tillegg til at de er en profesjonell leverandør på alle måter. Vi er svært godt fornøyd med måten Klatrekompaniet utfører inspeksjons og sikringsarbeidet av våre broer, og kan trygt anbefale firmaet til andre som skal utføre arbeide i høyden eller vanskelig tilgjengelig steder.”
Johannes Veie, Siv.ing. Broavdelingen Statens Vegvesen

Entra - Rappellering ned Postgirobygget for TV3 og "Kari Traa leikane"
”Klatrekompaniet tok kontakt med oss i august. De hadde oppdrag med å finne og gjennomføre spenstige aktiviteter for Kari Traa og de andre jentene i programkonseptet ”Kari Traa leikane” for TV3. Vi ble kontaktet som eier og forvalter av Postgirobygget, som de ønsket å rappellere ned fra. Etter en nøye vurdering internt hos oss valgte vi denne gangen å si ja til et arrangement som dette.

Vi har strenge krav til sikkerhet i våre bygg, og i hvert fall strenge krav til noen som skal stå for sikkerheten og gjennomføring av rappellering ned fra Postgirobygget. Klatrekompaniet viste god sikkerhetsforståelse:
 • De stilte med instruktører som hadde solid erfaring med denne type arrangement.
 • De har god forståelse for sikring i bygning/erfaring fra tilkomstteknikk.
 • De hadde godkjente klatreinstruktører.
 • De hadde god HMS håndtering internt i bedriften.
 • De har forsikring for denne type arrangementer i orden.
Alt dette gjorde at vi med ansvar for bygget kunne si ja til Klatrekompaniet som arrangør for rappellering ned fra Postgirobygget.

Klatrekompaniet leverte en god jobb med forberedelser i forkant av arrangementet og stod for en solid og sikker gjennomføring.Ikke bare sikkerheten ble godt ivaretatt, de er også veldig gode på mellommenneskelige relasjoner og gjorde en god jobb slik at deltagerne som rappellerte ned fra Postgirobygget fikk en god opplevelse.

Vi kan anbefale Klatrekompaniet til andre som trenger kompetanse til en så krevende jobb som de utførte for oss på Postgirobygget.

Dersom vi skal arrangere tilsvarende aktiviteter i fremtiden kommer vi til å benytte oss av Klatrekompaniet.

Med vennlig hilsen

Pål Gunnar Johansen
Teknisk sjef Team Vaterland
Entra Eiendom


Se bilder fra rappellering ned Postgirobygget i regi av Klatrekompaniet...


Sameiet Høyenhallveien - Maling i høyden
"Vi i Sameiet Høyenhallveien 5 takker Klatrekompaniet for en veldig solid utført jobb med beising at vindskier, bakvegger og karnapper på toppen av vår 6 etasjes blokk.

Med skrånende og ulendt terreng rundt er det kompliserende og dyrt å montere stillaser rundt blokken.

Vi antar at totalkostnadene med å gi vårt beiseoppdrag til Klatrekompaniet er betydelig lavere enn selve kostnadene med kun et stillas.

I tillegg er det utvilsom mer betryggende for beboerne å få profesjonelle til å utføre hele jobben på en trygg måte.

Det mest imponerende var likevel punktligheten, både i estimerte timer og i forhold til fremdrift.

Og da dere tilbød å ta siste strøk en dag før pga værvarsel om kommende regnvær, ja da er det bare å bøye seg i støvet.

Vi vet hvem vi skal kontakte neste gang vi trenger ekspertise i høyden.

Tusen takk!

Rolf Arnesen

IT-Fornebu - Vindusvask
”Klatrekompaniet stod for sikring og gjennomføring av vinduspussing av våre vanskelig tilgjengelige og høye fasader på IT-Fornebu. Vi er imponert over hvor sikkert og effektivt de klarte å utføre jobben på de vanskelig tilgjengelige stedene med sine metoder og spesialutstyr. Vi sparte både tid og penger på å la Klatrekompaniet utføre jobben i stedet for benytte kraner og stillas.”
Øyvind Skoglund, Siv.ing Vedal Entreprenør

Vedal Entreprenør
"For andre gang valgte vi Klatrekompaniet for arbeid i høyden. Denne gangen stod de for å henge lys i krana i forbindelse med prosjektet vårt i Universitetsgaten. Arbeidet ble utført utmerket og vi er veldig fornøyd med resultatet. Klatrekompaniet er et meget seriøst firma som er godkjent for denne type arbeide, og anbefales til de som tenker på sikkerhet, kvalitet, tid og økonomi."
Igor Liscenko, Siv.ing Vedal Entreprenør

Uttalelser fra noen av våre privatkunder

Klatrekurs


Nybegynnerkurs i klatring


Nybegynnerkurs i klatring
"Jeg deltok på nybegynnerkurs for utendørs klatring helgen 1-3 juni. Jeg var meget godt fornøyd med kurset. Det var en liten gruppe, slik at vi fikk god oppfølging fra instuktør. Instruktøren la opp kurset i forhold til gruppens forkunnskaper, noe som ga veldig godt utbytte. Instruktøren var god til å vurdere deltakernes ferdigheter og gav oss utfordringer slik at vi fikk noe å strekke oss etter (bokstavlig talt) og dermed lærte mer. Jeg anbefaler absolutt Klatrekompaniets sine klatrekurs."
Morten Bøe

Nybegynnerkurs i klatring
"Vi hadde det kjempegøy og lærerrikt på klatrekurset. Arne, læreren vår, var utrolig flink til å lære bort, morsom å prate med og veldig hyggelig. Han er en perfekt lærer og klatreinstruktør:-)"
Heidi Kallerud

Nybegynnerkurs i klatring
"Hei, og takk for et kjempefint klatrekurs:) Arne er en veldig tålmodig, flink og kunnskapsrik instruktør som jeg varmt vil anbefale andre :)"
Christer Nordby

Klatrekurs (Nybegynnerkurs i klatring)
"Ville bare gi en tilbakemelding ang klatrekurset i helgen :)

Var et supert kurs, spennende og veldig lærerikt. Og ikke minst en veldig dyktig instruktør, men gode evner til å lære bort :)
Mvh Kjell-Kåre Mikkelsen

Nybegynnerkurs i klatring
"Jeg er kjempe fornøyd med kursinstruktør på nybegynnerkurset. Han forsøkte etter beste evne å tilpasse kurset for hver enkelt deltaker, og klarte dette bra, tiltross for at det var relativt stor variasjon i forkunnskaper. Han tilpasset også kursopplegget i stor grad etter hva deltakerne selv mente de hadde behov for å repetere og øve på.

Jeg kan absolutt anbefale klatrekompaniets nybegynnerkurs
Hege Bærøe

Nybegynnerkurs i klatring
"Deltok på klatrekompaniets nybegynnerkurs 23-25.05. Hadde svært lite erfaring med klatring av denne art tidligere så spenningen var merkbar da jeg møtte opp alene fredag ettermiddag på Grefsenkollen. Vi var fire stykker med ulik erfaring som mottok utstyr fra instruktøren fra Klatrekompaniet. Vi ruslet ned til klatrefeltet som var akkurat så lang at vi fant tonen i gruppa.

Klatrefeltet som for meg som helt fersk så ut som en umulig vegg, ble etter noen timer med instruktøren en overkommelig oppgave der vi selv kunne sette våre egne grenser. Vi fikk i løpet av de tre dagene også klatret i Kolsåstoppen og Skådalen, noe som for meg var steder for KLATRERE. Var enighet i gruppa om en fantastisk lærerik helg med en instruktør som skapet en trygghet vi ikke hadde sett for oss.

Takk for en kjempeopplevelse.
Trond Frosting

Nybegynnerkurs i klatring
"Takk for et meget godt klatrekurs. Dag en var vi på Grefsenkollen, dag to dro vi til Kolsåstoppenog dag tre var vi på Vardåsen. En fin kombinasjon av ulike steder som gjør at vi ble kjent med flere av Oslo sine klatrefelt, og det blir derfor lettere å reise ut til disse stedene senere. Det var små kurs slik at jeg hadde instruktøren tilgjengelig og lærte jeg masse.

Instruktøren var veldig tålmodig og hjelpsom mann, og hadde mange gode historier å fortelle og jeg lærte mye underveis. Jeg melder meg gjerne på flere klatrekurs med klatrekompaniet igjen.

Bare gode opplevelser!
Linn Monsen

Videregående klatrekurs
Jeg er veldig fornøyd med kurset jeg deltok på forrige helg. Det var veldig godt tilrettelagt for god læring på det stedet kurset ble holdt, og instruktøren lot oss få prøve oss fram i vårt eget tempo og vi burkte all den tiden vi trengte. Instruktøren var rolig og veldig flink til å lære bort det han kan, samtidig som han gav oss relevante utfordringer utifra vær enkelts ståsted. Kurset virker som det har høye ambisiøse mål og jeg vil absolutt påstå at det lever opp til disse målene.

Jeg mener klatrekompaniet leverer kvalitetskurs og jeg kan absolutt anbefale dem.
Hans-Inge S Terning

Videregående klatrekurs
"Kurset var bra. Passe antall deltagere og jeg lærte det jeg har bruk for på mitt nivå. Flotte klatreforhold og været var strålende. Hyggelig og god instruktør.

Hilsen Svein Loftsgarden

Videregående klatrekurs
"Bra kurs. Bra lokalitet. Hyggen vest var veldig egnet, med relativt enkel klatring slik at det ble mest konsentrasjon på å sette sikringer. Vi brukte første dagen på å øve oss på å sette ulike sikringer samt lage standplass. Litt mer klatring dag 2. Akkurat passe langt kurs. Lærte mye."

Bente Einan Eriksen

Videregående klatrekurs
"Jeg har vært så heldig å delta på videregående klatrekurs i regi av Klatrekompaniet.Jeg er strålende fornøyd, fikk mange fine utfordringer, og opplæring i å lede lengre ruter, plassering av naturlige sikringer og etablering av standplasser, mye annet og massevis av nyttige gode tips.

Kursleder kan det ikke klages på i det hele tatt, erfaren til tusen og det ble foretatt instruksjoner på en rolig og sikker måte, noe som skaper en god atmosfære og deltakerne vokser under trygge forhold.

Kan kun anbefales…!
Peer Søjdis

Videregående klatrekurs
Jeg var veldig fornøyd med kurset sist helg! Siden jeg hadde litt erfaring med klatring på naturlige sikringer på forhånd, var jeg spent på om opplegget ville bli for "repeterende". Kursleder tilpasset kurset etter mitt og de andres ståsted, og vi lærte derfor videre fra det nivået vi var på uten at det ble mye repitering. Det ble mye tid til klatring, og kursleder var flink til å komme med tilbakemeldinger og korrigeringer.

Jeg hadde god nytte av kurset, og lærte i tillegg andre ting som jeg kommer til å ha nytte av ved klatring på naturlige sikringer både på klippe og i fjellet (som for eksempel talje på selvlåsende taubrems, forskjellige måter å lage standplass på, terping på å hele tiden tenke "konsekvens" - hva skjer hvis jeg faller her, etc).

Det er en klar fordel å lære i så små grupper som dette. Når man er så små grupper får man tettere oppfølging, det blir mindre venting og man rekker over mer.

Jeg kommer absolutt til å anbefale andre å delta på kurs med dere.
Silje Birknes

Videregående klatrekurs
Jeg deltok på videregående klatrekurs hos klatrekompaniet i våres, og sitter igjen med mye etterpå. Det var et veldig bra kurs! Instruktøren var kunskapsrik og veldig flink til å lære bort. Han tilpasset kurset til vårt nivå, og gav individuell oppfølging, noe som gjorde at jeg følte at jeg lærte masse på kurset, og er tryggere på å klatre på egenhånd.

Jeg kommer gjerne tilbake på flere kurs, og er ikke redd for å anbefale klatrekompaniet til andre
Svanhild Madsen

Gavekort til klatrekurs
"Å gi en gave til noen som har det meste er ikke lett. Etter noen runder falt valget på en en dags klatreopplevelse i regi av Klatrekompaniet. De laget gavekort til oss som vi pakket inn og overleverte på bursdagen. Senere kunne vi velge dato for når vi ønsket kurset vi hadde valgt i gave (”Opplevelse i klatreveggen”), og Klatrekompaniet satt opp ett eget kurs for oss fire (de to som fikk gaven og vi to som ga gaven). Under kurset fikk vi oppleve en klatretur og rappell ned igjen kyndig veiledet av klatreinstruktør fra Klatrekompaniet.

Dette er en gave som virkelig anbefales
Sigrid Røed Landgraff


Brekurs

"Jeg er veldig godt fornøyd med brekurset jeg deltok på hos Klatrekompaniet i sommer. Kurset var lagt opp med en fin kombinasjon av teori og praksis. Instruktørene var erfarne og kjente i området, og de laget et opplegg som passet perfekt for våre behov. Opplegget var også pedagogisk, og med fin progresjon.

Beliggenheten for kurset var meget bra, med god mat og service, og instruktørene bidro til et hyggelig kurs.

Klatrekompaniet leverte topp kvalitet, og jeg kan absolutt anbefale dem!
Roar Johannessen


Brekurs

"Takk for et bra kurs med mye opplevelser og masse nyttig å lære om bre. Dette åpnet opp for mange nye turalternativer.

Det var fin progresjon på kurset. Det å bruke en full dag på redning føltes passe. Jeg sitter igjen med følelsen at jeg vet hva som skal gjøres om uhellet er ute. Dette er fundamentet for å kunne dra på bretur på egenhånd, så det var vel investert tid. Toppturen (Storebjørn, 2222 moh) var også fin, og avslutte med litt mer lek og avanserte teknikker (vandring i utfordrende blåis, isklatring og rappellering) var meget gøy.

Det å bo på Sognefjellshytta var en suksess. Jeg har allerede anbefalt hytta og Klatrekompaniet til andre kjente."
Stian Selnes

Brekurs tilpasset tur til Denali
"Dette var en stor opplevelse for meg som ikke hadde noen erfaring fra bre fra tidligere. Nå har jeg lyst til å forsette med aktiviter på bre, flott måte å nyte friluftslivet på, så kan jeg føle meg trygg.

For dere lærte bort virkelig bra, med kun praktiske måter å lære det bort på. Det ble det ei helg med mye aktivitet og lite venting. Instruktørene hadde evnen til å lære bort, og dere hadde kompetanse og delte erfaringer med det vi kan komme til å møte på Denali.

Dette kurset anbefales lett videre."
Christoffer Inderberg

Brekurs
"Hei Lars. Takk for et flott kurs og for nyttig informasjon nå i etterkant (tilsendt gjennomgåtte emner med referanse til relevant kurslitteratur). Det var midt i blinken for meg/oss, og både du og Martin gjorde en kjempefin jobb. Jeg opplevde at dere var oppriktig interesserte i det dere bidro med - alternativt til en "mekanisk" gjennomføre av et fastsatt opplegg.
 • Både du og Martin var svært behagelige personer å forholde seg til, og dere utstrålte en trygghet og ro i forhold til den jobben som skulle gjøres. Det var lite stress og lite "styr" med tanke på at dere også var ledere og hadde ansvaret.
 • Opplegget ble hele tiden knyttet til vår tur til Denali noe som gjorde at det opplevdes som relevant
 • Opplegget var fleksibelt og gav rom for endringer og justeringer knyttet til våre ønsker og til forholdene i fjellet
Alt var veldig bra og jeg har ikke noe å sette fingeren på :)

Hilsen Lisbeth Friberg


Brekurs for klatrere

"Kurset "brekurs for klatrere" gir innsikt i trygg ferdsel for tomannslag på bre på en helt annen måte enn hva man kan lese seg frem til i en bok. Kurset dekker alt fra trygg ferdsel for små (og store) taulag på bre og bratte snøpartier, til sikring og redning. Praktisk redning av en annen person i tomanns-taulag, ga unik innsikt i hva det krever av teknikk og krefter for å trekke en annen person opp av en bresprekk.

Hyggelig og svært erfaren kursleder. Tror ikke dette kan gjøres bedre. Anbefales!

Takk for lærerik og hyggelig langhelg!"

mvh, Jørgen Haug

Brekurs for klatrere
"Min samboer og jeg har drevet med klippeklatring i 2 år og tenkte vi skulle komplettere med litt brekunnskap. Da vi kom over kurset "Brekurs for klatrere" på internett så var valget ganske enkelt.

Våre forventninger til kurset var helt enkelt å lære seg hvordan man tryggest beveger seg over en bre som 2-mannslag og vite hvordan man gjør en redning hvis uhellet skulle oppstå.

Kurset var som "midt i blinken" for oss og vi fikk veldig bra innsikt i områdene: bevegelse over bre, redning i 2-mannslag/3-mannslag, snøbakketeknikk, knuter og ulike sikringsmetoder. Lars viste bred kunnskap om alt dette og samtidig har han en personlighet som får deg til å føle at du er i de beste hender :).

Vi er veldig fornøyd med kurset og kan sterkt anbefale det til andre klatrere som ønsker å gjøre toppturen komplett!

Turen opp til Kalven og over breen var en uforglemmelig opplevelse! :)"

Harald Flaamo


Alpin skiferdsel / Brekurs for skikjørere

"Har ganske lang erfaring fra å gå på ski i eksponert terreng vinterstid, føler også at jeg har bra nok kunnskap til å vurdere trygge veivalg i terrenget for å unngå risikoområder. Det jeg imidlertid manglet var kunnskapen å gå på ski på bre. Dette har da etterhvert gjort til at jeg måtte 1. Leie en guide, 2. unngå alle brepartier. Siden jeg går mye på ski i Sveits setter dette da stor begrensinger for flotte skiturer.

Etter en tlfsamtale med Lars i Klatrekompaniet ble vi enige om at kurset i begynnelsen av mai på Krossbu ville være det riktige.

I ettertid føler jeg kurset innfridde alle mine forventninger. Vi lærte hvordan breen beveget seg, hvor på breen det var best å gå for å unngå potensielle farer. Vi hadde 2 gode økter hvor vi trente på redning fra bresprekk. Vi lærte å dele opp et taulag, samt hvordan bevege seg med tau.

Etter vi hadde vært igjennom mye grunnleggende, skiftet vi til et helt nytt område siste dagen. Der ba Lars oss å finne en trygg vei opp brefallet. Selv klarte jeg under rådene forhold ikke å finne en vei som jeg vurderte som trygg. Ble usikker da jeg følte at Lars mente at det fantes en måte og komme seg trygt opp. Selvtilliten vokste da vi forsto at han provoserte oss til å vurdere alle veier med de utfordringene de forskjellige hadde. Han avsluttet med å si at vi vurderte riktig og at han ikke under noen omstendighet ville ta med seg en gruppe opp her såfremt han ikke var nødt.

Som en bonus på hele kurset fikk vi også bekreftet at våre veivalg vurderinger ift ustabil snø var riktig. I denne perioden var det stor skredfare på Sognefjellet (grad 3). Vi gjorde derfor et et konservativt men likevel et valg i et heng som kanskje mange andre ikke ville ha gjort. Dagen etterpå så vi at et forholdsvis stort ras hadde gått nøyaktig der vi antok det ville gå i dette området. Våre skispor gikk i trygg bane utenfor raset. Sjelden man får så god bekreftelse på veivalg.

Kan på det varmeste anbefale Klatrekompaniet og Lars som kursholder for dette formålet. Føler etter disse 3 dagene at bre ikke lengre er til hinder for min skiturer i fremtiden.

Sturla Mysen

Alpin skiferdsel / Brekurs for skikjørere
"Kursen var bra og jeg syns at jeg fikk en god innføring i bre ferdsel og kamerat redning. Etter dine kurs ønsker jeg meg fler turer i fjellet; både vår, sommer, høst og vinter. Du er rolig og anpasser din informasjon til gruppens kompetanse men samtidig tog du oss med på topp turer som utfordret våre grenser. At du i tillegg fikset tre dager med solskinn og rolige vindforhold gjør at Klatrekompaniet får de beste rekommandasjonene fra meg. Jeg gleder meg til neste mulighet med kurs."


Med vennlig hilsen
Catarina "Tinna" DessenJotunheimen Haute Route / Høgruta

"Vi er tre kamerater som har vært på fjellturer sammen i 20 år. Vi har erfaring fra turer, med og uten guide, i blant annet Jotunheimen, Jostedalsbreen, Lyngen, Rondane, Hardangervidda og Alpene, sommer som vinter.

Planleggingen av årets turprosjekt startet i oktober/november 2016, og vi bestemte oss for å gå Høgruta med fører. På grunn av sen påske og Skarverennet, falt valget på 1. mai helgen. Alle som ble kontaktet svarte at Memurubu var stengt den helgen og bare Lars i Klatrekompaniet kom opp med en løsning med start fra Bessheim.

Vi fikk en uforglemmelig opplevelse, delvis fordi været var fantastisk, men mest fordi Lars tilpasset turen til våre ambisjoner og ferdigheter i tillegg til at han formidlet sin kunnskap til oss slik at vi kunne lære.

Vi har opplevd mange flotte turer i fjellet, men årets tur med Lars i Klatrekompaniet blir stående som et høydepunkt."

Med vennlig hilsen
Johan Aasen


SKREDKURS, Hemsedal, 22.-25. januar 2015

"Bakgrunn og forventninger:
Jeg har gjennom de siste 20 årene vært en del på tur, både i bratt og mindre bratt terreng. Jeg har sett og observert en del knyttet til skred, men jeg har ikke hatt noe kunnskap eller begreper til å sette dette i system. Jeg ønsket å delta på kurset for å lære mer om skred, få mer kunnskap og således få flere knagger å henge mine egne observasjoner på. I tillegg så jeg potensialet i å få noen fine toppturer på Hemsedal som del av kurseopplegget!

Hva fikk jeg igjen for kurset?
Jeg har fått mye mer kunnskap om skred og hvilke vurderinger som må gjøres. Jeg har fått noen verktøy for vurdering av hvor det kan gå skred, vurdering av bratthet, snøtyper assosiert med mer og mindre skredfare, vurdering av skredfeller, etc. Jeg ble mer bevisst på hvordan man bør planlegge en tur med tanke på avveiing mellom mest mulig pudder og sikrest mulig trasé og unngå skredfeller. På toppen av det hele fikk vi fantastisk vær, så kurset ble fulgt av flotte toppturer hvor vi fikk anledning til å gjøre vurderinger i praksis.

Generelt inntrykk av kurset:
Svært inspirerende kurs, engasjert og kunnskapsrik kursholder, fantastisk lokasjon for selve turene (et utall toppturmuligheter) men også overnattingen på en gammel seter var særdeles hyggelig. Kan anbefale kurset både til erfarne og mindre erfarne fjellfarer og toppturentusiaster!

Solveig Sæl

Skredkurs
For en nybegynner på topptur er læringskurven bratt. Instruktøren Lars var imidlertid kjempeflink og veldig pedagogisk så utbyttet av kurset ble kjempebra. I tillegg til en veldig god innføring og lærerik presentasjoner er Lars flink til å trekke frem momenter og vise eksempler når man er på tur. Deltagerene blir utfordret til å delta aktivt i planlegging og begrunne praktiske valg under turene.

Turene man gjør på kurset er utrolig fine og byr på nye momenter som bygger på hverandre. Jeg kan på det varmeste anbefale snøskredkurs med Klatrekompaniet. Alt det praktiske er også veldig greit med en kjempekoselig og praktisk hytte rett ved starten for turene!!

Takk for et supert kurs!!

Magnus Kristian Mo

Skredkurs
"Skredkurset med klatrekompaniet og Lars var veldig lærerikt og en god inføring i skredlære. Vi gikk 3 toppturer iløpet av 3 dager og lærte om veivalg i skredterreng. På kveldstid gikk vi gjennom skredteori som vi kunne praktisere dagen etter. Etter dette kurset føler jeg meg trygg på å kunne ta selvstendige avgjørelser i skredterreng og være i stand til å se faresignaler i snøen/terrenget, samt planlegge ruter. Instruktøren var veldig tålmodig selv om vi kom med mye spørsmål.
Jørgen Farner

Skredkurs
"Takk for et supert Skredkurs som jeg anbefaler alle som liker å gå toppturer i fjellet på ski. Lars er fantastisk kunnskapsrik og flink i tillegg til å være en særdeles likandes kar! Vi opplevde at vi fikk et kurs tilpasset vår gruppe selv om nivået var noe ulikt.

Maiken Skirstad Mo


Fjellsportkurs

"Takk for sist - var en fantastisk uke! Er ikke vanskelig å komme med godord her :-)

Kurset var utrolig bra lagt opp slik at man fikk god veiledning og instruksjon ut fra det nivået man var på. Vi var innom mange ulike elementer som er nyttig for videre ferdsel i alpint terreng! Instruktørene var veldig dyktige, og flinke til å formidle - oppfølgingen var veldig bra! Etter denne uken er jeg mange opplevelser rikere, og har lært masse! Kurs med Klatrekompaniet kan anbefales på det varmeste :-)

Hilsen Silje Sagstad

Fjellsportkurs
"Klatrekompaniets Fjellsportkurs var både lærerikt, opplevelsesrikt, og morsomt. Opplegget var gjennomtenkt, med gode muligheter for individuelt fokus og tilpassing. Kurset ga praktisk innføring i nødvendig utstyr for klatreturer i fjellet, sikker ferdsel over bre, og klatring med ulike former for sikring. Instruktørene har bred erfaring og er kunnskapsrike. Kurset gir svært verdifull erfaring å ta med seg på de mer krevende høyfjellsturene. Sterkt anbefalt!”

Mvh Jørgen Haug

Fjellsportkurs
"Fjellsportkurset var svært lærerikt . Kursholder som tilpasset kurset til passende nivå, samt en meget hyggelig og dyktig person."

Tom Grimstad

Fjellsportkurs
"Hei Lars og takk for et meget godt gjennomført kurs. Jeg tenkte å gi deg en tilbakemelding fra Fjellsportkurset jeg deltok på i regi av Klatrekompaniet.

Jeg sitter igjen med mange inntrykk og en meget god følelse etter kurset. Først og fremst vil jeg si at du er en utrolig fin fyr som er rolig og avbalansert og som innehar utrolig mye kunnskap om all mulig fjellsport. Det merkes også at du har solid erfaring fra utallige ekspedisjoner, og at du er meget allsidig. Du er pedagogisk og flink til å formidle.

På kurset var vi 6 deltakere og 2 instruktører noe jeg syntes var perfekt. Vi fikk god oppfølging fra begge instruktørene og vi følte oss trygge selv om noen av oss var litt utenfor komfortsonen.

Jeg synes opplegget deres var bra med innføring i klatring og bre de første dagene før vi på dag 3 og 4 fikk prøvd ut det vi hadde lært i praksis på turene til Skjeia og Store Austabotntind. Jeg synes også dere var flinke til å bygge opp vanskelighetsgraden slik at vi fikk en fin progresjon i løpet av kurset. Det var fint at vi på siste turen fikk sikre og gå selv men med god kontroll av dere. Dette gjorde meg mye tryggere og jeg lærte utrolig mye om å sette naturlige sikringer.

At vi i tillegg hadde sol (hver dag) og fikk med oss 8 stk nye 2000 meters topper var jo selvfølgelig prikken over I’en:-)

Dette er helt klart et kurs jeg kommer til å anbefale til andre.

Mvh Tommy Skjønsholt

Fjellsportkurs
"Jeg tok fjellsportkurset med Klatrekompaniet juli 2013, der Lars ledet kurset. Det var et bra og innholdsrikt program, som omhandlet grunnleggende klatring - og sikringsteknikk, bresikring og kameratredning, samt to flotte toppturer.

Vi møttes søndag kveld i Lom og planla uken. Mandag morgen stilte vi i klatrefeltet etter fantastisk frokost hos Lom bakeri. Her fikk vi tilpasset kurs etter erfaringsnivå, hvor vi blant annet lærte mer om naturlig sikring, rapell, klatreteknikk og lage stamplass.

Instruktørene var veldig flinke til å forklare underveis. På kvelden dro vi til Krossbu hvor campen for uken skulle være.

Tirsdag hadde vi "bredag". Vi lære hvordan vi skal dele inn taulag, oppmåling av lengde på tau mellom hver person, samt hvordan vi skal bevege oss på breen. Meste parten av dagen gikk til kameratredning, noe som jeg syntes var veldig nyttig. Vi hadde også en teknikkgjennomgang på stegjern, der vi eksempelvis skulle gå bratt oppover/nedover/sideslengs. Nyttig læring. En annen super lærdom var fasttauteknikk med slynge eller prusik. Avslutningsvis hadde vi gjennomgang av isøksteknikk ved fall i snørenne, samt sikring oppover/nedover i bratt snø.

Onsdag var første toppturdag. Vi gikk innover breen i taulag og opp mot Skeie. Det var to taulengder for å nå toppen og fasttau et parti ned fra fjellet. I tillegg gikk vi ned en snørenne med isøks som sikring, så her fikk vi bruk for alt vi hadde lært dagene i forveien. Veldig morsom tur. Instruktørene tok seg god tid til å repetere og lot deltakerne sikre selv, med god kontroll og oppfølging!

Torsdag gikk vi Austabotntind. Dette var en fantastisk tur der vi fik trent på alle klatreferdigheten vi hadde øvet og lært tidligere i uken.

Fredag morgen dro vi tilbake til Lom for å repetere klatring, topptau, led og stamplass. Denne dagen kunne vi selv velge hva vi ville gjennomgå. De fleste ville lære mer om stamplass ol. for å være bedre rustet til turer på egenhånd.

Alle dagene avsluttet vi med samling der vi ga tilbakemeldinger og innspill, samt fikk informasjon om neste tur. Jeg opplevde fjellsportkurset med Klatrekompaniet som ryddig og godt planlagt. Høy kompetanse på instruktørene og god takhøyde! Glade, dyktige og tålmodige instruktører som jeg klart kan anbefale videre!"

Mvh Kjersti Stenbæk

Fjellsportkurs
"Fjellsportkurset i regi av Klatrekompaniet viste seg å være en veldig lærerik opplevelse for meg - med trykk på både «lærerik» og «opplevelse»! Kurset bestod av to dager med klatring, én dag på bre og to dager med toppturer (turer som kombinerte breturer og klatring på 2000 meters topper). For meg som nybegynner var det under klatringen mest interessant å lære og praktisere naturlige sikringer og å klatre løpende. Under brevandringen hang jeg i et tau i en bresprekk i omtrent et kvarter før noen dro meg opp (planlagt fall selvfølgelig)! Med andre ord var også denne dagen lærerik :) Nå vet jeg også hvordan jeg bruker isøksa neste gang jeg sklir nedover en bratt snørenne (den er ikke bare til pynt...).

Vi var totalt seks deltagere fordelt på to instruktører, noe som ga en god, intim stemning og muligheter for tilpasninger av turer etter våre ønsker. På de to toppturene fikk vi selv vise at vi nå var i stand til å krysse breer og sikre oss oppover fjellveggene. Mye ros til lærerne også for god pedagogikk og rett og slett at de var kule!

Selvfølgelig anbefaler jeg kurset, til både nybegynnere og erfarne fjellgeiter.
Varun, 26 år fra Oslo

Fjellsportkurs
"Dette er et veldig bra kurs til dem som ønsker en innføring/lære mer om hvordan bevege seg trygt i fjellet. Jeg likte veldig godt at vi fikk en innføring i både bre og klatring, for deretter å bruke all lærdommen på alpineturersenere i kurset. Dette ga meg et godt grunnlag å bygge videre på. Jeg er imponert over hvor mye vi lærte på ei uke som en følge av meget kompetente veiledere. De viste stort engasjement og virket genuint interessert i å lære bort sin kunnskap. De var rett og slett personer det var veldig hyggelig å være på tur med!
Einar Ulsund

Fjellsportkurs
"Jeg deltok på fjellsportkurs uten noen spesiell erfaring innen klatring eller bre. Det var ett veldig bra kurs med meget flinke og tålmodige instruktører, fikk oppleve og lære mye på kort tid. (store Austanbotntinden, Smørstabbtindan, Leirbreen mm.)

Anbefales!

Endre Egeland


Alpintkurs

"Takk for metodebok og godt kurs for noen helger siden !

Jeg synes kurset var veldig treffende og bra. På kort tid gjennomgikk vi de mest sentrale elementer å bevege seg på både bre og fjelltopper som også inkluderer klatring. Grunnprinsippene ble demonstrert på en pedagogisk måte som kombinerte teori og praksis og dagene var varierte slik at både variasjon og progresjon ble godt balansert. Kurset var glimrende som enten introduksjon eller oppfriskning. Jeg vil anbefale det til andre og tenker å sende kona på det samme kurset neste år:-) Etter kurset føler jeg meg mer komfortabel med å utforske Jotunheimen videre og som relativt ny i den fjellheimen har valg av kurssted bidratt til å åpne porten inn dit for meg og familien.

Takk for et godt kurs !

Hilsen Trond-Eirik Strand

Alpintkurs
"Jeg satte stor pris på at kursleder undersøkte hva deltakerne kunne fra før og hele tiden var på jakt etter hva deltakerne hadde mest behov for å lære. Kursleder var også meget pedagogisk og vi fikk repetere/drille metodene for redning slik at de virkelig satt. Metodebeskrivelsen fra kurset var meget nyttig å få sammen med et rikt billedmateriale fra selve kurset som dokumenterer alle metodene, og fine naturopplevelser. Kursleder delte også mye av sin generelle fjellkunnskap slik at dette ble tre lærerike dager"

Åsbjørn Vetti

Alpintkurs
"Kursen var klart över förväntan och jag kände att jag lärde mig massor under de tre kursdagarna.
Kändes fint att vi hade så bra sammanhållning i gruppen, hade verkligen jättekul!

Kan bara säga supertack till dig Lars och att jag är jättenöjd med kursen!

Med vänlig hälsning Ola Nordkvist


Vinterklatrekurs

"Kurset for deg som ønsker en grundig og lærerik innføring i klatring på fjellet om vinteren! Og det var akuratt det jeg trengte. Jeg meldte meg på kurset siden jeg var nysjerrig på hva det innebærer å dra på lengere turer i norske fjell på vinteren. Kurset startet med en full dag med korte ruter på is og mix hvor vi fikk varmet opp klatreformen og ble kjent med hverandre, økser og stegjern. Lars og Per fungerte utmerket som instruktører og var både ivrige og villige til å komme med tips og triks for effektiv klatring på is og fjell. Kvelden ble tilbrakt på hytta med fredagstaco og en presentasjon om skred og skredfare.

Dag to startet vi den lengre turen vår ut, bort og opp Skurvefjell i Hemsedal etter en introduksjon med sender/mottaker utstyr utenfor hytta. Gruppen jobbet sammen med for å planlegge turen og legge opp ruten som skulle ta oss til fjellet hvor vi la igjen ski etc før klatredelen. Det ble delt inn i to taulag med Lars og Per i spissen. Vi hadde mye fokus på vær og værmeldinger siden det blåste kraftig i området da vi var der. Gruppen ble hele tiden informert om hva som var beste/sikreste fremgangsmetode i forhold til vær og vind. Etter turen opp fjellet og til den planlagte overnattingsplassen ble det klargjort at en instruktør skulle dra tilbake med de som ikke følte seg komfortable med overnatting i ganske forblåste forhold. De av oss som valgte og bli igjen gjorde det og koste oss i snøføyka over natten. Da været ikke var noe særlig bedre dagen etter ble det diskutert og avgjort i plenum at det beste var og rappelere ned og ikke gå over fjellet som først planlagt. Lars, som ble igjen sammen med overnattingsgruppa, var hele tiden på vakt og ga klare beskjeder om hvordan vi skulle gjøre det. Han ledet vei ned fjellet og vi fulgte etter.

Tredje og siste dag ble brukt på turen tilbake til starthytta, hvor vi pakket sammen og fikk spist før turen gikk videre ned til Golsjuvet for en siste økt med isklatring i fantastiske forhold.

Det er mye mer som kan bli sagt om hva vi lærte og erfarte over disse tre dagene men alt i alt vil jeg bare si at det var en utrolig flott lærerik opplevelse og at jeg anbefaler en tur med klatrekompaniet på det sterkeste!

Takk for turen og håper vi ses igjen :)"

Bjørn Ankre, Oslo.

Vinterklatrekurs
"Takk for en helt super tur med fint vær og en hyggelig gjeng. Det var veldig lærerikt og jeg hadde stort utbytte av kurset."

Jonas Tendal

Vinterklatrekurs
"Det var et fantastisk kurs Lars. Kurslederne var meget inspirerende dyktige klatrere og flinke formidlere, og kurset ble veldig godt tilpasset deltakernes nivå. Det beste kurset jeg har vært på.
Takker så mye."

Åsbjørn Vetti


Nybegynnerkurs i isklatring

"Nybegynnerkurset med Klatrekompaniet var mitt første møte med isklatring og med et så godt opplegg var det lett å bli hekta! Under hele kurshelgen følte jeg meg trygg og ivaretatt, samtidig som jeg fikk utfordret meg selv og lært utrolig mye nytt. Klatrekompaniet har erfarne og imøtekommende instruktører med bred erfaring innenfor klatring og friluftsliv, og de greide på en god måte å tilpasse kurset etter deltakernes forskjellige erfaringsnivåer.

Takk for et flott kurs, Arne og Lars!"

Thomas de Brito Jonassen


Introduksjon til isklatrekurs

"Kurset var knallbra. Tilpasset til hvilket nivå man var på, fleksibelt, men fortsatt veldig ordentlig. Fin blanding av teori og praksis. Og akkurat perfekt nivå på spenningen, man måtte strekke seg - men ikke så langt at man ikke vil gjøre det igjen!"

Mv Erlend Prestgård

Introduksjon til isklatrekurs
"Jeg hadde en knallfin dag med masser av god og nyttig info vedrørende bevegelse på is og om klatring generelt. Kun positivt og si om dette kurset, og takk for en betryggende og dyktig instruktør. Fint var det også med kun 4 deltakere, takk også til dere for en fin dag med stor progresjon."

PEER SØJDIS

Introduksjon til isklatrekurs
"Jeg deltok på introkurs for isklatring, da jeg hadde et ønske om å prøve å klatre is. Vi fikk en grundig innføring i sikring ved topptau og rappell, samt rigging av standplass. Etter er innføring i klatreteknikk med stegjern og øks, fikk vi fikk prøvd oss i fossen. Vi fikk god tid til å klatre og veldig god oppfølging hele veien.

Dette ga virkelig mersmak, og jeg drar gjerne på kurs med Klatrekompaniet igjen."

Gitte Flemming

Introduksjon til isklatrekurs
"Jeg deltok på kurs i isklatring søndag 29. januar med klatrekompaniet sammen med 3 stk venninner som jeg har klatret med tidligere. Vi hadde alle en fantastisk dag i isveggen, og er alle meget godt fornøyd med kurset og instruktøren.

Vi var en liten gruppe på 6 stk, slik at vi fikk alle en god oppfølging. Jeg hadde også med meg min 8 år gamle datter som fikk prøve seg, med stort hell. Hun har tidligere klatret inne og litt ut, men å få prøve seg med isøks og steg jern var ekstra stor tas.

Jeg ønsker å delta på flere kurs med klatrekompaniet og kan anbefale kurset til andre. "

Marianne Vaslestad

Introduksjon til klippeklatring
"Jeg hadde stor glede av klatrekurset til Klatrekompaniet. Den gode og trygge innføring i uteklatring, gitt av en erfaren instruktør, ga mersmak. Og jeg kan trygt anbefale kurset til andre"
Siri Gjørtz

Introduksjon til innendørsklatring
"Jeg dro alene etter å ha fått det i julegave, og det var veldig koselig atmosfære, noe som var meget viktig. Jeg følte meg sikker i forhold til klatringen etter å ha deltatt på kurset i regi av Klatrekompaniet. Jeg hadde klatret noe før, og fikk en gode tips til bevegelseteknikk, foruten det sikkerhetsmessige."
Sverre Nilsen


Klatrekurs med barn
"Jeg og min sønn på 15 år hadde en veldig kul og morsom klatrehelg! Kurset var veldig bra og vi er absolutt "bitt av klatrebasillen". Takk for god opplæring og et smittende klatreengasjement. Jeg vil anbefale andre som ønsker å oppleve noe spennende sammen med barna å ta med barna og delta på klatrekurs hos Klatrekompaniet."
Janne Bøås

Utdrikningslag


Isklatring og rappellering
"Klatrekompaniet arrangerte isklatring og rappellering ned foss for vårt utdrikningslag med stor suksess! Vi hadde en fantastisk opplevelse i flotte omgivelser 20 min fra Sognsvann, hvor alle jentene fikk prøvd seg. Det var utfordrende, spennende og skikkelig moro. Alle jentene var enige om at en aktivitet hvor alle kan delta var utrolig samlende og hyggelig. Vi kombinerte aktiviteten med grilling og lunsj. Takk for flott arrangement av Klatrekompaniet - dette kan jeg anbefale på det sterkeste!"
Christina Melan, forlover

Taubane
”Jeg få meddele at jeg er utrolig fornøyd med opplegget som dere tilbød oss! En virkelig skreddersydd opplevelse! Bruden, Sunniva, har snakket om taubanen i ettertid og det er absolutt denne delen av utdikkingslaget som gjorde mest inntrykk på henne. Hun har fortalt alle om opplevelsen med å bare kaste seg ut i løse luften, om frihetsfølelsen og rushet. Sunniva liker friluftsliv, samvær med venner og spenning. Alt dette kunne 'Klatrekompaniet' bidra med! Perfekt for Sunniva, perfekt for meg som forlover som ikke trengte å organisere noe mer med den delen av programmet, og perfekt for resten av jente gjengen! Vi hadde en absolutt fantastisk dag i skogen med grilling, drikking, musikk, latter og masse oppmerksomhet rettet mot den kommende bruden. Dette var det jeg likte best med opplegget, det at det ble et samhold, en felles aktivitet, slik at alle 10 jentene fikk en mulighet til å bli bedre kjent med hverandre.

Noen var litt redde for å hoppe ut i det, men med dobbeltsikring og to staute karer til unnsetning, kastet alle seg utfor kanten. Latteren boblet og stemningen var på topp. For en morsom, utfordrene og inkluderende aktivitet!! Det var faktisk så hyggelig at vi nesten glemte å drikke, noe vi klarte å ta igjen for senere på kvelden:)

Tusen takk for en kjempe opplevelse med Klatrekompaniet! Jeg gir dere min sterkeste anbefaling!!! Vi kommer tilbake til sommeren for å prøve flere utfordringer med Klatrekompaniet.” Kjersti Thorkildsen, forlover.

Taubane
"Jeg har vært i en del utdrikkingslag, og i de fleste av de har det blitt mye "dø- tid" der man står og ser på at bruden gjør diverse aktiviteter. Jeg ville ha det annerledes, ønsket mitt var at alle skulle delta og ha det gøy. Derfor fikk jeg anbefalt taubanen Klatrekompaniet arrangerer av en kollega.

Det var et meget godt valg. Vi satte også utrolig pris på deres fokus på sikkerheten. Det at dere bruker erfarne klatrere gjør at dere virker mer seriøse enn andre aktører på markedet.

Her er brudens kommentar: Kjempebra og profesjonelt opplegg med seriøse instruktører"
Eliann Johnsrud, forlover.

Taubane
"Vi hadde det helt fantastisk! Flere som ble ganske bitt av den basillen. Rett og slett en kjempefin start på dagen.

Takk for oss!"
Elle-Beth Lønnestad.

Taubane
"Bruden var gammel speider - vokst opp rett ved Nordmarka. Så hva var vel da mer naturlig enn å prøve taubane på et skogsvann? Særlig som en fin kontrast til lusj på operaen og danseshowet i sentrum litt senere...

2 gutter fra Klatrekompaniet møtte oss inne i skogen. Første del av programmet var teambuilding hvor vi i to grupper konkurrerte om å sette opp den beste taubanen over en bekk. Andre del av programmet var heldigvis ikke å bruke våre egne konstruksjoner..., men derimot en allerede oppsatt bane tvers over et vann! Et par av jentene ble litt bekymret da de først så den. Men det endte med at alle prøvde, og at bruden dro til med to skikkelige svalestup! - det nærmeste hun kommer fallskjerm som hun selv sa. Endte selvfølgelig med at vi syns vi fikk kjørt altfor få ganger. Morsomt opplegg!
Anniken, forlover.

Seiling og klatring
"Et godt arrangement som kombinerte en seiltur i Colin Archer seilskute med klatring i Oslofjorden. Vi ble hentet på Aker Brygge i en Colin Archer seilskute og seilte en halv dag på Oslofjorden for å legge til land på Nesodden ved en fin klatrevegg ved sjøen. Her fikk vi en god innføring i klatring og rapellering av instruktører fra Klatrekompaniet. Etter en halv dag med klatring seilte i tilbake til Aker Brygge hvor vi fortsatte festen. En fantastisk kombinasjon av aktiviteter som anbefales på det sterkeste."
Hege Hammerstad, forlover.

Rappellering
"Under utdrikningslaget ønsket jeg at deltagerne skulle få et lite kick, og jeg engasjerte Klatrekompaniet til å gi oss en passende opplevelse. Under trygge rammer ledet en klatreinstruktør fra Klatrekompaniet oss gjennom rappellering ned en 20 meter høy fjellvegg. Sikkert og med god pedagogisk oppfølgning ble vi loset gjennom en spennende rappell i fine omgivelser.

Hvis du ønsker å få skreddersydd en opplevelse tilpasset deres spenningsnivå kan jeg virkelig anbefale å ta kontakt med Klatrekompaniet som har et fantastisk spekter av utendørs opplevelser."
Tonje Tyldum, forlover.

Rappellering på 70 års dagen.
"JEG HAR RAPPELERT!!! Kjempeopplevelse, og Klatreinstruktør ÅSMUND var en fantastisk fyr. Tok alle med storm!!

Takk for oss. Jorunn 70 år, Dorte 45 år, Jonas 18, Helena 18, Mathias 13 og Josefine 11 (Svigerdatter og barnebarn). "
Jorunn Arnesen.

Send forespørsel
Gå tilbake til startsiden
Sideoversikt

Tips en venn om denne siden

Kommentar:

Din mottagers E-post:

Ditt navn:

Din e-post:

 
     Klatrekompaniet: tlf 47 64 50 00 , Fax: 98 37 98 00, E-post: post@klatrekompaniet.no